Kattintson és NYOMTASSON Ön is ÖTÖDÁRON!
 

 

 

Ékszereim a meskán:

 

 

Facebookon is jelen vagyok!

 Unique Ékszer

 

 ............................

Kapcsolat:
 
info@uniquedesign.hu
+3670/3202452

A sodronyra/damilra fűzött ékszereknél főként a tárolásra ajánlatos odafigyelni. Ha bezsúfolod egy dobozba a szál deformálódhat, megtörhet, és így a lánc elveszti az alakját. A legjobb felfüggesztve tárolni. Akár vállfára felrakva is lehet tárolni, melyet tetszés szerint dekorálhatunk. Tisztításuk egyszerű. Meleg vízzel, mosogatószerrel eltűntetheted a bőr természetes életfolyamatai által az ékszeren keletkezett szennyeződést. DE ugyanakkor vigyázni kell arra, hogy bizonyos gyöngytípusok nem bírják a mosogatószert, így azokat tilos azzal tisztítani.

 

A drótból készült ékszerek időnként tisztítást igényelnek. A rézdrót idővel oxidálódik, az
ezüst/ezüstözött drót "feketedése" pedig abból adódik, hogy nedvesség hatására a levegő kéntartalmával a felületen ezüst-szulfid keletkezik.

 

Ezek eltávolítása történhet pl. mosogatószeres vízben több órán át tartó áztatással, vagy úgy, ha ecetbe áztatjuk. Ez utóbbi esetben ne hagyjuk sokáig benne az ékszert, finoman dörzsölve hamar szép tiszta felületet kapunk. Mindkét megoldásnál utána tiszta vízzel alaposan öblítsük le az ékszert, majd töröljük szárazra nem szöszölő puha ronggyal. Ne használjunk papírzsebkendőt, papírtörlőt. 

 

Szintén jó megoldás lehet a Sidol, ami kimondottan fémek tisztítására készült, némi védelmet nyújt az ismételt elszíneződés ellen is. A leírásának megfelelően kell használni (egy cseppnyi szert kinyomva puha ronggyal átdörzsölve a felületet, majd száraz tiszta rongydarabbal fényesíteni/szárazra törölni).

 

Minden esetben nagyon fontos, hogy vegyük figyelembe, hogy az ékszer a fém dróton kívül milyen más anyagot tartalmaz! A különböző gyöngyök, ásványok, műanyag elemek, stb nem biztos, hogy bírják azokat a tisztítószereket, amik a drótnak megfelelnek; elszíneződhetnek, megkophatnak. Ilyen esetben figyelhetünk arra, hogy csak a fém részeket érje tisztítószer, pl Sidolt használva finoman egy rongy csücskével csak a fémfelületet dörzsöljük meg, ügyelve, hogy ne érjünk a kényes alkatrészekhez, vagy ecet esetében megnedvesíthetünk egy pici vattadarabot, vagy fültisztító pálcikát, és átdörzsölhetjük a drótelemeket.